Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 25., péntek

Rizotto koktélrákkal VKF XII.

Lehet, hogy most már rá fogok szokni a koktélrákra? Remélem nem lesznek súlyos elvonási tüneteim, ha kihagyok egy pár hetet:-)

Hozzávalók:

rizs,
mélyhűtött koktélrák,
húsleves,
só, fehérbors, sáfrány, gyömbér,
citrom,
vöröshagyma,
olíva olaj
vaj

Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároltam, beletettem a rizst, felöntöttem húslevessel, adtam hozzá sót, fehérborsot, egy kevés sáfrányt, egy kevés gyömbért, és kevergetve főzögettem, folyamatosan pótolva az elfőtt folyadékot. Amikor félig megpuhult, hozzáadtam a koktélrákokat is, és az egészet puhára főztem. Levettem a tűzről, és egy kis vajat elkevertem benne.
Legközelebb petrezselymet is fogok tenni bele, mert egy részt szerintem a petrezselyem mindenben jó, -kivéve talán a csokitortát :-) - másrészt egy kis zöld szín nem ártana neki.

Tálalás előtt kevés citromlét csepegtettem rá.Sajnos bort most sem tudok ajánlani hozzá, de az ásványvíz is jólesett utána:-)


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP