Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2020. június 16., kedd

Almás csirke


Hozzávalók:

3 szelet bacon
1 evőkanál sózott vaj
1 evőkanál olaj
2 idared alma 
1 csirkemell
só, bors
1 mogyoróhagyma, 
2 evőkanál rum
1 csésze száraz, fehér  bor 
1/2 csésze almalé
1/2 csésze alaplé vagy víz 
1 nagy fehérrépa
1 nagy sárgarépa
1 dl tejszín
1 dl tejföl 
 1/2 citrom leve
 petrezselyem

A bacont nem túl apróra vágtam, és egy elég nagy serpenyőben olaj és vaj keverékében kisütöttem. Kitettem egy tányérra, és a helyére tettem a csíkokra vágott csirkemellet, és barnára sütöttem. Ezt is kivettem a serpenyőből, beletettem az apróra vágott hagymát, üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a zöldségeket, sóztam, borsoztam,  és fedő alatt pár percig pároltam.  Ezután felöntöttem a borral, és jól kiforraltam, majd ráöntöttem az almalét, az alaplét, és kis lángon főztem kb 10 percig. 
Visszatettem a serpenyőbe a húst és bacont, kis lángon főztem amíg minden megpuhult.  

Közben meghámoztam, és 8 cikkre vágtam az almákat, és kevés vajon átsütöttem. 
Amikor a hús elkészült, belekevertem a tejszínt és a tejfölt, és az almát, egy kicsit forraltam, majd megszórtam petrezselyemmel. 

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP