Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2020. április 2., csütörtök

Kukoricás krumplileves





A karantén 24. napján már végképp nem tudtam, hogy mi legyen az ebéd. Jobb időkben ilyen esetben az általam kifejlesztett krumplilevest szoktam főzni, így körülnéztem, és kiderült, hogy minden van hozzá, kivéve a petrezselymet, így az kimaradt. Hipp-hopp el is készült. 


Hozzávalók:

3 közepes piros héjú krumpli
1/2 zacskó mélyhűtött kukorica
3 szelet bacon
1 kis vöröshagyma
csirke vagy zöldség alaplé, 
egy kis darab kolbász
2 dl főzőtejszín
olaj
Legumio csicseriborsó kukorica fusili ( egy marék)
só, bors 
kukoricatortilla chips

A bacont apróra vágtam, kevés olajon ropogósra pirítottam. Beletettem a karikára vágott kolbászt, majd az apróra vágott hagymát, kicsit pirítottam vele. A krumplit meghámoztam kockákra vágtam és hozzáadtam.
Felöntöttem vízzel és alaplével, sóztam, borsoztam, és főztem, amíg a krumpli félig megpuhult. Akkor beletettem a kukoricát, és a tésztát, és  puhára főztem. Elkevertem benne a tejszínt, és újra felforraltam.  
Tortilla chipset ettem hozzá. 


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP