Chilis bab
Hasonlóan csináltam, ahogy Ree Drummondtól láttam.
30 dkg marhahús kockára vágva
30 dkg marhahús darálva
15 dkg csípős füstölt kolbász
Vöröshagyma
Fokhagyma
Só, bors, piros paprika, chili pehely
Kápia paprika
Száraz vörösbor
Pár kanál paradicsompüré
1 kanál szárított oregánó
2 babérlevél
1 doboz vörösbab
2 doboz fehérbab
Olaj
A tálaláshoz:
Avokádó
Paradicsom
Tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:
A kockára vágott marhahúst kevés olajon egy öntöttvas lábosban megpirítottam. Kivettem a lábosból, a helyére jött a kockára vágott hagyma, a karikára vágott kolbász. Amikor megpárolódott, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, és kápiapaprikát, majd a darált húst, és pár percig pirítottam.
Ezután ráöntöttem egy pohár vörösbort, és jól felforraltam. Rátettem a fűszereket, visszatettem a marhahúst, felöntöttem kevés vízzel, és 160 fokos sütőben két és fél órát főtt. Akkor megnéztem, pótoltam a vizet, beletettem a leszűrt kétféle babot, és visszatettem a sütőbe 1/2 órára.
Tálaláskor a tányéron tejfölt, reszelt sajtot, avokádót és paradicsomot tettem a tetejére.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése