Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2019. január 29., kedd

Chilis bab
Hasonlóan csináltam, ahogy Ree Drummondtól láttam. 

30 dkg marhahús kockára vágva
30 dkg marhahús darálva
15 dkg csípős füstölt kolbász 
Vöröshagyma
Fokhagyma
Só, bors, piros paprika, chili pehely
Kápia paprika
Száraz vörösbor
Pár kanál paraicsompüré
1 kanál szárított oregánó
2 babérlevél
 1 doboz vörösbab
2 doboz fehérbab
Olaj

A tálaláshoz:

Avokádó
Paradicsom
Tejföl 
reszelt sajt

Elkészítés:

A kockára vágott marhahúst kevés olajon egy öntöttvas lábosban megpirítottam. Kivettem a lábosból, a helyére jött a kockára vágott hagyma, a karikára vágott kolbász. Amikor megpárolódott, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, és kápiapaprikát, majd a darált húst, és pár percig pirítottam. 
Ezután ráöntöttem egy pohár vörösbort, és jól felforraltam. Rátettem  a fűszereket, visszatettem a marhahúst, felöntöttem kevés vízzel, és 160 fokos sütőben két és fél órát főtt. Akkor megnéztem, pótoltam a vizet, beletettem a leszűrt kétféle babot, és visszatettem a sütőbe 1/2 órára. 

Tálaláskor a tányéron  tejfölt, reszelt sajtot, avokádót és paradicsomot tettem a tetejére. 

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP