Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2018. november 25., vasárnap

A húslevesben főtt hús és zöldség új élete.







Ha húslevest főzök, ami gyakran előfordul, a leves mindig előbb fogy el, mint a főtt hús és zöldség. A húst többféleképpen fel szoktam használni, pl. pástétomot készítek belőle, vagy apróra vágva megsütöm, és pizába töltöm.
Most pitét készítettem.

A húslevest most kacsaszányból és nyakból főztem, de bármilyen hús lehet.
A húst leszedtem a csontról, és apróra vágtam, majd a zöldségeket is. Egy kis hagymát olivaolajon megpároltam, rátettem a húst és a zöldségeket, kicsit pirítottam, mad felöntöttem két merőkanál húslevessel, és egy kevés fehérborral. Amikor felforrt, beleszórtam két nagy marék mélyhűtött zöldborsót, és puhára főztem. Akkor beleöntöttem 2 dl főzőtejszínt, egy nagy evőkanál tejfölt, egy kanál mustárt, sót, borsot, és jól összeforraltam.
Piteformába öntöttem, lefedtem a Tante Fanny levelestésztával, a széleit a forma tetejéhez nyomkodtam, lekentem tojással.  A tetején bevágtam, hogy a gőz távozhasson, 180 fokon 30 percig sütöttem.





0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP