A húslevesben főtt hús és zöldség új élete.
Ha húslevest főzök, ami gyakran előfordul, a leves mindig előbb fogy el, mint a főtt hús és zöldség. A húst többféleképpen fel szoktam használni, pl. pástétomot készítek belőle, vagy apróra vágva megsütöm, és pizába töltöm.
Most pitét készítettem.
A húslevest most kacsaszányból és nyakból főztem, de bármilyen hús lehet.
A húst leszedtem a csontról, és apróra vágtam, majd a zöldségeket is. Egy kis hagymát olivaolajon megpároltam, rátettem a húst és a zöldségeket, kicsit pirítottam, mad felöntöttem két merőkanál húslevessel, és egy kevés fehérborral. Amikor felforrt, beleszórtam két nagy marék mélyhűtött zöldborsót, és puhára főztem. Akkor beleöntöttem 2 dl főzőtejszínt, egy nagy evőkanál tejfölt, egy kanál mustárt, sót, borsot, és jól összeforraltam.
Piteformába öntöttem, lefedtem a Tante Fanny levelestésztával, a széleit a forma tetejéhez nyomkodtam, lekentem tojással. A tetején bevágtam, hogy a gőz távozhasson, 180 fokon 30 percig sütöttem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése