Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2018. március 19., hétfő

Leves háromféle babból szafi reform szénhidrátcsökkentett galuskával





Hozzávalók a leveshez:

20 dkg vajbab
20 dkg ceruzabab
1 doboz babkonzerv
Kis fej vöröshagyma
1 nagyobb krumpli
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál paradicsompüré
Olaj, só, bors
2 dl főzőtejszín

Kevés olajon megpároltam a hagymát, felöntöttem kb. 1 1/2 l vízzel, beletettem a hámozott, apró kockákra vágott krumplit,  a ceruzababot, és  a vajbababot, sóztam, borsoztam.
Mikor minden majdnem puha volt, hozzáadtam leszűrt babkonzervet, a paradicsompürét, beleszaggattam a galuskát. Pár percig főztem, majd beleöntöttem
a tejszínt, ment hozzá a petrezselyem, és jól összeforraltam. 

Szafi Csökkentett szénhidrát-tartalmú nokedli/galuska recept, gluténmentesen!
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekevertem, 10 percig pihentettem, majd a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, és pár percig főztem, leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem, és a kész levesbe tettem. 




2 megjegyzés:

Barbara 2018. május 26. 16:33  

Szia, baromira tetszik a cikk :)

Milena 2018. augusztus 7. 10:36  

ki fogom próbálni ;)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP