Jamie 30 perces vacsorája
Most megy a tv-ben Jamie Oliver 30 perces kajái címmel egy sorozat. Ebből válogattam egy vacsorára valót.
Töltött csirkemell, zöldborsós tört krumpli, paradicsomos bab, avokádos saláta, desszert.
Hozzávalók:
A csirkéhez:
2 filézett csirkemell
1/2 csomag fetasajt
1 csomó petrezselyem
4 olajban eltett napon szárított paradicsom,
reszelt citromhéj
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj, só, bors
A krumplihoz:
1/2 kg krumpli
1/2 zacskó mélyhűtött zöldborsó
olivaolaj, vaj
só, bors
A babhoz:
1 doboz fehérbab konzerv
4 szelet bacon
1 nagyobb paradicsom
petrezselyem,
olivaolaj
só, bors
A salátához:
1 zacskó vegyes saláta
1/2 avokádó
Az öntethez:
1/2 avokádó
1/2 pohár tejföl
só, bors, olivaolaj
A desszerthez:
(1 adaghoz)
1 ropogós keksz (diabetikus)
pár szem mélyhűtött meggy
1 gombóc vanília fagyi (diabetikus)
kávé
reszelt keserű csokoládé (diabetikus)
A csirkemelleket hosszában kettévágtam, és bevágtam úgy, hogy egy zseb legyen rajta. A petrezselymet, és a paradicsomot apróra vágtam, a fokhagymát és a citromhéjat belereszeltem, beletördeltem a fetasajtot, megöntöztem egy kis olivaolajjal, jól összekevertem, négy részre osztottam, és beletöltöttem a csirkemellekbe. A csirkére szórtam egy kis sót, és borsot.
Egy serpenyőt felhevítettem, kevés olivaolajat öntöttem bele, és beletettem a csirkemelleket a bőrös felükkel lefele. Amikor szép pirosra sült, megfordítottam, egy sütőpapírt kivágtam a serpenyő méretének megfelelően, összegyűrtem, bevizeztem, és ráterítettem a csirkére. Így sütöttem még kb 10 percig. Akkor levettem a papírt, újra megfordítottam, és pár percig még sütöttem. Tálalás előtt pár percig hagytam pihenni, majd szeletekre vágtam, tálra tettem, és ráöntöttem a serpenyőben maradt levét.
A babhoz a baconszalonnát apróra vágtam, és ropogósra sütöttem. A paradicsomot is felvágtam kockákra, rátettem a ropogósra sült bacon-re, kicsit sütögettem, majd ráöntöttem a babot, a levével együtt, és pár perc alatt összefőztem. Megkóstoltam, és adtam hozzá egy kis sót és borsot. A szalonna, és a bab is sós, így vigyázni kell a sóval. Az utolsó percben rászórtam az apróra vágott petrezselymet és megöntöztem egy kis olivaolajjal.
A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben feltettem főni. Amikor majdnem puha volt, hozzátettem a zöldborsót, és puhára főztem. Leszűrtem, adtam hozzá kevés olivaolajat, egy darabka vajat, petrezselymet, sót, borsot, és krumplinyomóval összetörtem úgy, hogy darabos maradjon.
A zacskós salátát tálra tettem, az avokádót meghámozta, és a felét összevágtam és rászórtam.
Az öntethez az avokádó másik felét a késes robotgépben fél pohár tejföllel, olivaolajjal, sóval, borssal összekevertem, és kis kancsóban tettem a saláta mellett az asztalra.
A desszerthez egy teáscsészébe beletördeltem a kekszet, beletettem a meggyet, a vaníliafagyit, és ráöntöttem egy kevés meleg kávét. A tetejére ráreszeltem a csokoládét.
Az egész nem tartott sokkal tovább, mint amíg leírtam. :-)
3 megjegyzés:
De jó! Imádom ezt a műsort, tökéletes és egyszerű receptek. Már mentem is. :)))
Szerintem is, már többet megfőztem, majd jönnek sorban :-)
A csirkemell isteni én is elkészítettem a családomnak. fenséges volt. Köszi a receptet.
Megjegyzés küldése