Gombás rizotto
Hozzávalók:
1/4 kg rizs
1/4 kg vegyes erdei gomba (én most konzervet használtam)
3 újhagyma
1 szál szárzeller
20 dkg cheddar sajt
4 kis mini mozarella
csirkealaplé
vaj
petrezselyem
só, bors, olivaolaj
A hagymát, a szárzellert és kevés gombár a késes robotgépben pépesítettem, majd kevés olivaolajon rövid ideig pároltam. Hozzáadtam a rizst, felöntöttem kétszeres mennyiségű alaplével, sóztam, borsoztam. Kb. 10 perc után hozzáadtam a gomba felét, majd addig főztem, amíg a rizs az összes levét megitta. Akkor megkóstoltam, és mivel nem volt elég puha, adtam hozzá még egy kevés forró vizet, és tovább főztem. Amikor a rizs megpuhult hozzáadtam egy darabka vajat, az apróra vágott petrezselymet, a mozzarellát,a cheddar felét, és elkevertem.
Miközben a rizs főtt, a maradék gombát serpenyőbe tettem, meglocsoltam olivaolajjal, sóztam, borsoztam, és a grillsütőben megsütöttem. Amikor elkészült megszórtam petrezselyemmel.
A rizottót tányérra tettem, a tetejére jött a megsütött gomba, és megszórtam cheddar sajttal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése