2012. május 2., szerda

Receptverseny

 Sótéglán sült pulykamellfasírt zöldségekkel,  kéksajtmártással és zöldborsópürével
 
A húshoz:

½ kg darált pulykamell
1 tojás
bors
2 gerezd fokhagyma

A darált húst a tojással borssal és a lereszelt fokhagymával összegyúrtam, és vizes kézzel kis gombócokat formáztam. Sózni nem kell, mert a sótéglától elég sós lesz.
A sótéglát 180 fokos sütőben 15 percig melegítettem, majd rátettem a húsgombócokat, kicsit lelapítottam őket, és mindkét oldalát 10 percig sütöttem.

A zöldségekhez:

2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 szál szárzeller
olívaolaj
só, bors

A zöldségeket egyforma darabokra vágtam, egy tepsibe kevés olívaolajat öntöttem, beletettem a zöldségeket, sóztam, borsoztam, és 180 fokon megsütöttem.

A kéksajt mártáshoz

20 dkg kéksajt
2 dl tejszín
1 marék durvára tört dió

A diót száraz serpenyőben  megpirítottam, ráöntöttem a tejszínt és felforraltam, majd belemorzsoltam a kéksajtot, és kevergetve addig főztem amíg besűrűsödött.
Külön tálkában tálaltam a hús mellé.
A kéksajtmártás nem túl fotogén, de nagyon finom.

A zöldborsópüréhez

¼ kg mélyhűtött zöldborsó
5 dkg vaj
pár mentalevél
só, bors

A zöldborsót sós vízben megfőztem, és leszűrtem.  Késes robotgépben a vajjal, borssal és a mentalevéllel pürésítettem. 







DESSZERT

Eper  crisp
Hozzávalók:
1/2 kg eper
4 evőkanál kókuszcukor
1 bögre zabpehely
1 bögre mandula
10 dkg vaj

Az epret félbevágtam, 2 evőkanál kókuszcukorral összeforgattam, és kerámia sütőtálba tettem.
A zabpelyhet a mandulával és a vajjal, és 2 evőkanál kókuszcukorral robotgépben összedaráltam, és az eper tetejére morzsoltam.
180 fokon 20 percig sütöttem. Nagyon finom ropogó lett, és alul az eper puha, édes és szaftos. Melegen tálaltam, a világ legegyszerűbb eperfagyijával.

Eperfagyi

¼ kg mélyhűtött eper
1 dl joghurt
folyékony édesítő ízlés szerint. (Én nem tettem bele)

Az összes hozzávalót késes robotgépben összekevertem. Rövid időre mehet a mélyhűtőbe, és már kész is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)