Receptverseny
Sótéglán sült pulykamellfasírt zöldségekkel, kéksajtmártással és zöldborsópürével
½ kg darált pulykamell
1 tojás
bors
2 gerezd fokhagyma
A darált húst a tojással borssal és a lereszelt fokhagymával
összegyúrtam, és vizes kézzel kis gombócokat formáztam. Sózni nem kell, mert a
sótéglától elég sós lesz.
A sótéglát 180 fokos sütőben 15 percig melegítettem, majd
rátettem a húsgombócokat, kicsit lelapítottam őket, és mindkét oldalát 10 percig
sütöttem.
A zöldségekhez:
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 szál szárzeller
olívaolaj
só, bors
A zöldségeket egyforma darabokra
vágtam, egy tepsibe kevés olívaolajat öntöttem, beletettem a zöldségeket, sóztam,
borsoztam, és 180 fokon megsütöttem.
A kéksajt mártáshoz
20 dkg kéksajt
2 dl tejszín
1 marék durvára tört dió
A diót száraz serpenyőben
megpirítottam, ráöntöttem a tejszínt és felforraltam, majd
belemorzsoltam a kéksajtot, és kevergetve addig főztem amíg besűrűsödött.
Külön tálkában tálaltam a hús mellé.
A kéksajtmártás nem túl fotogén, de nagyon finom.
A zöldborsópüréhez
¼ kg mélyhűtött zöldborsó
5 dkg vaj
pár mentalevél
só, bors
A zöldborsót sós vízben megfőztem, és leszűrtem. Késes robotgépben a vajjal, borssal és a
mentalevéllel pürésítettem.
DESSZERT
Eper crisp
Hozzávalók:
1/2 kg eper
4 evőkanál kókuszcukor
1 bögre zabpehely
1 bögre mandula
10 dkg vaj
Az epret félbevágtam, 2 evőkanál kókuszcukorral
összeforgattam, és kerámia sütőtálba tettem.
A zabpelyhet a mandulával és a vajjal, és 2 evőkanál
kókuszcukorral robotgépben összedaráltam, és az eper tetejére morzsoltam.
180 fokon 20 percig sütöttem. Nagyon finom ropogó lett, és
alul az eper puha, édes és szaftos. Melegen tálaltam, a világ legegyszerűbb
eperfagyijával.
Eperfagyi
¼ kg mélyhűtött eper
1 dl joghurt
folyékony édesítő ízlés szerint. (Én nem tettem bele)
Az összes hozzávalót késes robotgépben összekevertem. Rövid
időre mehet a mélyhűtőbe, és már kész is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése