Clafoutis liszt nélkül, nyírfacukorral
Dolce Vita nyereményjátékot hirdetett.
"A Nespresso idén tavasszal dobta piacra a limitált kiadású Naora kávéját. A kapszulája csajosan rózsaszín, nekem azonnal gyümölcsös karakterű kávét juttatott eszembe. Nem is tévedtem. Ribizli és szeder, e két gyümölcs ízjegyei keverednek a kávéval (nekem plusz egy kis csokisság is érződött). A gyümölcsösség ebben a kávéban nagyon kellemes savakkal párosul (ittam már olyat, ahol ez nem így volt), könnyű, de karakteres kávé a Naora. Különlegessége, hogy késői szüretelésű kávébabok pörköléséből készül, hogy ízjegyekben ez mit ad hozzá a kávéhoz, nos ez is kiderül, majd a kóstolón. A feladat tehát alkossatok bármilyen desszertet, amelyben a ribizli, szeder a főszereplő és illik a kávéhoz. A desszertcsodák receptjét osszátok meg blogon, FB-n, bármilyen netes felületen, a linket pedig küldjétek el május 9-ig, kommentben ehhez a bejegyzéshez."
A clafoutis az egyik legegyszerűbb sütemény. Igazi békebeli uzsonnasüti, amit percek alatt el lehet készíteni, és egy csésze jó kávé mellé tálalni.
Most lisztmentesen, nyírfacukorral készítettem, így lisztérzékenyek és cukorbetegek is ehetik.
Hozzávalók:
20 dkg finomra darált dió
2 evőkanál nyírfacukor
2 tojás
1 dl tej
csipet só
20 dkg eper
15 dkg fekete áfonya
vaj
Az epreket négybe vágtam, összekevertem a fekete áfonyával, és 1 evőkanák nyírfacukorral, és kis túzálló tálkákba tettem.
A tojásokat habosra kevertem, beletettem a másik kanál nyírfacukrot, a csipet sót, a tejet és a diót, jól elkevertem. Kicsit sűrűbb lett, mint egy palacsintatészta. Rákanalaztam a gyümölcsre, egy kis darabka vajat tettem a tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Langyosan tálaltam, egy csésze Naora kávéval.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése