Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
Az első finom cukorborsó mindig fellelkesít. Pucolás közben a felét még nyersen megeszem, de azért a fél kilóból maradt egy kevés egy kis leveshez :-)
Hozzávalók:
1/2 kg zöldborsó
vöröshagyma
2 dl tejszín
húsleves, vagy kocka
só, bors
olaj
fenyőmag
A borsót megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és egy kis olajon megpároltam, beletettem a borsót, és a finom friss borsóhüvelyből is pár darabot, és tovább pároltam, majd felengedtem vízzel és a levessel, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Belekevertem a tejszínt, újra felforraltam, majd a botmixerrel pépesítettem.
Száraz serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot, és tálaláskor a leves tetejére szórtam
2 megjegyzés:
A fenyőmag jó ötlet
Köszi, nagyon finom is volt vele :-)
Megjegyzés küldése