Jéghideg eperleves 10 perc alatt
Hozzávalók:
eper
főzőtejszín
édesítő
vaníliaaroma
szénsavmentes ásványvíz
jégkocka
Az epret megmostam, lecsumáztam, és már ment is a robotgépbe, egy kis édesítővel, ami most stevia volt. Pár csepp vaníliaaromát is csepegtettem bele, és jól elkevertem. Egy tálba jó sok jégkockát tettem, ráöntöttem az eperpürét, öntöttem hozzá egy kis főzőtejszínt, de lehetett volna joghurt vagy tejföl is, és felengedtem, annyi hideg szénsavmentes ásványvízzel, hogy egy kicsit sűrűbb legyen, mint egy leves, számítva arra, hogy a jégkocka fel fog olvadni benne. Mire lezuhanyoztam, már nagyjából fel is olvadt, már csak meg kellett enni :-)
Át lehetett volna szűrni, de én az epernek a magját is szeretem.
4 megjegyzés:
tipp: ha a tejszínt mentára és zöldcitromlére cseréled, még frissítőbb lesz az eredmény! No meg könnyedebb és kalóriaszegényebb ;) (receptet ld. itt)
Köszi Beatbull, ígéretesen hangzik, még ma kipróbálom :-)
:) a jéggel vigyázz, mert ha műanyagból készült a mixered feje vagy valamelyik része, akkor azt kicsit megkoptathatja!
Köszi, a jeget a tálba teszem, és ráöntöm az összemixelt epret, így a robotgép nem találkozik a jéggel
Megjegyzés küldése