Fasírt sonkával gombával és keménytojással, baconbundában
Néha nem árt körbenézni a kamrában és a hűtőben, és felhasználni a fogyaszthatósági határidő utolsó perceiben a felgyülemlett élelmiszereket. Ezt tettem ma én is, és találtam egy pulykacombot, gombakonzervet, vörösbabkonzervet, 1 fél csomag bacont-t, és egy pár szelet kicsit megszáradt pármai sonkát. Ezekből készült a fasírt.
Hozzávalók:
1 pulykacomb darálva
1 zsemle
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
½ szeletelt gombakonzerv
pármai sonka
3 keménytojás
petrezselyem
bacon
A húst megdaráltam, a zsemlét tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam. A tojásokat keményre főztem. A zsemlét a hússal, sóval, borssal, tojással összegyúrtam, belenyomtam két gerezd fokhagymát. Alufóliára egymás mellé tettem a bacon szeleteket, és rátettem a húst, és addig nyomogattam, amíg egy vékony téglalap lett belőle. Rátettem a sonkaszeleteket, rászórtam a gombát és a petrezselymet, a közepére fektettem a keménytojásokat, majd a fólia segítségével felhajtottam a szélét, beborítottam vele a tojásokat, és jól összenyomkodtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 200 fokon szép pirosra sütöttem. Félidőben megnéztem, láttam, hogy jó sok zsír sült ki a bacon-ből, ezért gyorsan meghámoztam pár krumplit, és mellédobtam.
1 pulykacomb darálva
1 zsemle
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
½ szeletelt gombakonzerv
pármai sonka
3 keménytojás
petrezselyem
bacon
A húst megdaráltam, a zsemlét tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam. A tojásokat keményre főztem. A zsemlét a hússal, sóval, borssal, tojással összegyúrtam, belenyomtam két gerezd fokhagymát. Alufóliára egymás mellé tettem a bacon szeleteket, és rátettem a húst, és addig nyomogattam, amíg egy vékony téglalap lett belőle. Rátettem a sonkaszeleteket, rászórtam a gombát és a petrezselymet, a közepére fektettem a keménytojásokat, majd a fólia segítségével felhajtottam a szélét, beborítottam vele a tojásokat, és jól összenyomkodtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 200 fokon szép pirosra sütöttem. Félidőben megnéztem, láttam, hogy jó sok zsír sült ki a bacon-ből, ezért gyorsan meghámoztam pár krumplit, és mellédobtam.
A mellette sült krumplival és vörösbabbal tálaltam.
4 megjegyzés:
Szerencsémre ballagási ebédre megyünk nemsokára, különben ilyet kellene csinálnom azonnal, annyira gusztusos:-)
A rebarbarának meg nyugodtan fogj hozzá, nem fogsz csalódni (a levesem is jobb lett, mint amire emlékeztem). Ha szereted az almakompót ízét, a rebarbarát is szeretni fogod:-)
A fejléced meg napról-napra jobb:-)
Köszönöm szépen Gabojsza, tényleg jó lett, és hidegen is nagyon finom :-) ezt reggeliztem.
Most már feltétlenül kipróbálom a rebarbarát, amíg meg nem sikerül beszerezni, szórakozom a fejléccel:-)
hasonló tekercset készítettem én is pár hónapja, csak az enyém közepében nem volt tojás:-( sajnos..
Majd a következőben lesz :-)
Megjegyzés küldése