Csokifondue
Ha szilveszter, akkor unoka és csokifondue.
Hozzávalók:
az unokát készen kaptam, csak a többit kellett beszerezni :-)
2,5 dl tejszín
1 evőkanál kakaó
1/2 evőkanál édesítő
1 tábla diabetikus keserű csokoládé 75 %-os
mindenféle gyümölcs
piskóta vagy keksz darabkák
A kakaót elkevertem egy kanál tejszínnel, az édesítővel, és felforraltam. Hozzáöntöttem a többi tejszínt, jól elkevertem, és beletördeltem a csokoládét. Kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött.
Közben az unoka meghámozott és apró darabokra vágott minden gyümölcsöt, amit talált: almát, narancsot, banánt, ananászt, licsit. Volt még áfonya, szőlő, és egy kis piskóta is.
A fondue-sütő tálkájába beleöntöttük a csokiszószt, meggyújtottuk a gyertyát, és sokáig eszegettük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése