Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. március 9., péntek

Mikrós süti


Amikor jó lenne hirtelen egy kis édesség,  ez hipp-hopp elkészül.


Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 1/2 csapott evőkanál nyírfacukor
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl

20 dkg mélyhűtött eper
1 evőkanál nyírfacukor

Az epret és a nyírfacukrot egy lábosban felforraltam, és pár percig főztem.

A többi  hozzávalót egy műanyag tálban összekevertem. Egy szufflé formába tettem egy kevés epret a levével együtt, rákanalaztam egy púpos evőkanálnyi tésztát,és betettem a mikróba 1.5 percre, majd kivettem, és egy tányérra borítottam.

A jó hír az, hogy a tésztamassza a hűtőben pár napig eláll, így egyszemélyes adagot is lehet csinálni, és bármilyen lekvár jó lehet hozzá.  Én a fenti mennyiségből 4 adagot csináltam.


4 megjegyzés:

Éva 2012. március 9. 20:54  

Nagyon guszta és milyen ötletes hamar elkészül. Mondom én, aki már olyan régen szeretném kipróbálni egy recepteskönyvben szintén láttam egy szilvával készült szintén mikróban lehet sütni.Mindíg csak halogatom de már kifogom próbálni!:)

Cukroskata 2012. március 9. 21:05  

Kedves Éva, próbáld ki nyugodtan, nagyon gyorsan kész, és tényleg finom. Majd írd meg, milyen volt :-)

Zsofi Molnar 2012. március 12. 10:05  

Szia Kata, de jóóóóóó, pont van itthon eper a fagyasztóban. És mivel csak most kezdtem az IR-es diétát fogalmam sincs, hogy egyáltalán milyen édességet csinálhattam volna belőle, úgyhogy köszi a tippet!!!!!!!! Szerinted nyírfacukor helyett glukonon esetleg mehet???????

Cukroskata 2012. március 12. 10:13  

Biztos jó lesz glukononnal is. Majd írd meg, hogy sikerült

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP