Rizstorta
David Rocco készítette ezt a rizstortát a műsorában, és én rögtön tudtam, hogy ez nekem ízleni fog, ezért meg is csináltam apró változtatással. Azóta készült már zöldborsó helyett kukoricával is, és így is nagy siker volt. Mi vacsorára ettük paradicsomsalátával, de el tudom képzelni körteként is bármilyen húshoz. Persze cukorbetegeknek csak egy kis szeletke ajánlott :-(
Hozzávalók:
1/4 kg rizs
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg mélyhűtött zöldborsó, persze lehet friss is
1 zacskó mini mozzarella
1 tojás
só és bors
kevés vaj
többféle sajt, nálam trappista és füstölt sajt volt
A rizst megfőztem sóval, borssal ízesített vízben, ha van egy kis alaplé az se árthat neki. A borsót sós vízben megfőztem. A kolbászt és a bacont apróra vágtam, és kevés olaj és vaj keverékén megsütöttem. A sajtot lereszeltem.
Az összes hozzávalót összekevertem, kivéve a reszelt sajtot. A bacon és kolbász kisült zsiradékát is hozzáöntöttem. A tojást kicsit felvertem, és azt is belekevertem.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, és a masszát beleöntöttem. 180 fokon sütöttem, amikor a teteje kicsit megpirult, rászórtam a reszelt sajtot, és addig sütöttem, amíg a sajt szépen megpirult.
4 megjegyzés:
Jó kis recept, könnyü elkészíteni és azért tartalmasnak is tűnik a hozzávalók láttán.
Köszi Éva, tényleg finom volt, és gyorsan elkészült :-)
Cukorbetegeknek, IR-eseknek nem jó barna rizsből? pl ebédnek, az 50 gr szénhidrátra pl.
jól néz ki és jól hangzik a recept :)
Ma találtam meg az oldalad/oldalát, és nagyon tetszenek a receptek :)
Kedves Dóri, sokkal egészségesebb a barnarizs, én is megfogadtam, hogy csak abból fogok főzni, de néha kilengek, mert azért a fehér finomabb :-(((
Megjegyzés küldése