Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. május 23., szombat

Figyelem!


Click here for Myspace Layouts


Vészesen közeledik május 31. a VKF posztok megjelentetésének napja.
Kedves bloggertársak, élesítsétek a krumplihámozókat, ez már a célegyenes.
Ahogy Gabojsza írta, "Krumplira fel!"


A bejegyzés címét és linkjét az alábbi e-mail címre kérem elküldeni:vkfxxv@gmail.com

4 megjegyzés:

szepyke 2009. május 23. 14:04  

Szia! Nekem most mi a dolgom? Elküldtem Neked a receptet, és nálam már kb két hete felkerült a blogra. Megint fel kell tennem, vagy csináljak egy másikat is?

Cukroskata 2009. május 23. 16:07  

Szepyke, megkaptam, és válaszoltam is. Majd az összefoglalóba bele foglak tenni. Legközelebb, ha tudod, akkor a kiírásban írt napon tedd fel a blogodra a receptedet :-)

szepyke 2009. május 23. 20:58  

Úgy fogok tenni, csak akkor még úgy látszott, soha nem jelenek meg a többi blog között, de aztán mégis. Lehet, hogy addig azért csinálok még valamit krumpliból...:-) biztos, ami biztos!

Cukroskata 2009. május 24. 11:35  

Kíváncsian várom az újabb krumplis receptedet :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP