Sajtos fánk égetett tésztából
Mindig szerettem képviselőfánkot sütni, mert egyszerű elkészíteni, és a könnyű, finom tésztát mindenki szereti. Édesen, sósan egyaránt finom. Most sósan készítettem, krém nélkül, csak rágcsálnivalónak.
Hozzávalók:
8 dkg vaj,
100 ml víz,
10 dkg liszt,
4 tojás,
1 teáskanál só
5 dkg füstölt sajt,
5 dkg óvári sajt.
A vajat a vízzel és a sóval felforraltam, belekevertem a lisztet, és állandó keverés mellett addig főztem, amíg elvált az edény falától, és síma tészta lett belőle.
Hagytam langyosra hűlni. Amíg hűlt, a robotgépbe beletettem a kétféle sajtot, és összeaprítottam, majd kiöntöttem a tálból, ami beleragadt, azt benne hagytam.
Ezután betettem a robotgépbe a tésztát, és egyenként hozzáadtam a tojásokat, mindegyikkel jól összekevertem, amíg szép fényes lett. Belekevertem a sajtot.
Kiskanállal kis gombócokat tettem egy sütőpapírral bélelt tepsire, helyet hagyva közöttük, mert megnőnek, 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütöttem.
A tetejére lehetett volna egy kis reszelt sajtot szórni, de elfelejtettem :-)
30 db lett. 1 db-ban energia: 85 KCal, szénhidrát: 0,26 gr.Ezután betettem a robotgépbe a tésztát, és egyenként hozzáadtam a tojásokat, mindegyikkel jól összekevertem, amíg szép fényes lett. Belekevertem a sajtot.
Kiskanállal kis gombócokat tettem egy sütőpapírral bélelt tepsire, helyet hagyva közöttük, mert megnőnek, 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütöttem.
A tetejére lehetett volna egy kis reszelt sajtot szórni, de elfelejtettem :-)
Kenyér helyett reggelire, egy kis pármai sonkával nagyon finom volt :-)
3 megjegyzés:
sajtkrémmel töltve se rossz!
Lehet, hogy az már túlzás, mert így is intenzív sajtos íze van. De akinek nem kell vigyázni a szénhidráttal, az nyugodtan megtöltheti :-)
Nekem nem sült meg... :S Nemhogy 15, de 30 perc mulva sem akart... A színe nem lett aranybarna, hanem fehér maradt és nem is dagadtak meg a fánkocskák, hanem ugyanakkorák maradtak. Nem tudom mit csináltam rosszul, követtem minden utasítást...
Megjegyzés küldése