Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. február 2., szombat

Joghurt vérnaranccsal


Egy kis édesség a diéta nehéz napjaira :-)
Ezt a joghurtos édességet nyugodtan ajánlom mindenkinek, aki a fogyókúra közben is szeretne valami könnyű, finom édeset enni.

Hozzávalók:
2 pohár joghurt
3 vérnarancs
¼ zacskó zselatin
½ evőkanál édesítő

1 narancs levét kipréseltem, a többi narancsot félbevágtam, a húsát kifiléztem, és apróra vágtam. A joghurtot elkevertem az édesítővel és a zselatinnal, és jó melegre felfőztem, de nem forraltam fel. Levettem a tűzről, elkevertem benne az apróra vágott narancsot, és a narancsok héjába töltöttem, ami kimaradt, azt szilikonos muffinformába.2 óra hosszat pihent a hűtóben.
Kettőt a narancshéjba töltöttekből a mélyhűtőbe tettem. Remek fagyi lett belőle. Mikróban fél percig melegítettem, így már elég puha lett, de nem meleg.

6 db lett, l db-ban energia: 66,5Kcal, szénhidrát: 13,5gr


6 megjegyzés:

grenadine 2008. február 3. 22:07  

nagyon helyes szívecskék! nem is mondtad, hogy van ilyen formád :)

cukroskata 2008. február 4. 0:56  

Amikor minimuffin-formáért jártam a várost :-) akkor vettem.

Déni 2008. február 8. 23:43  

Hmmm... Ma megláttam egy ilyen szív alakú szilikon formát a boltban, és nem birtam ellenállni, megvettem. Természetesen a nagyon guszta kis jughurtos szívecskéid miatt!!! A férjemnél is ezzel fogok védekezni, ha rosszallását fejezi ki az x-edik forma megvásárlásáért...
De azért csak írd a jobbnál jobb recepteket továbbra is! És köszönjük!

cukroskata 2008. február 9. 10:21  

Örülök, hogy tetszik Déni, :-) majd írd meg mit csináltál a szivecskékben.

bodza 2008. február 21. 21:57  

Szuper kis szívek és szuper desszert. Biztosan megcsinálom, mert szeretem az ilyen fanyarkás ízeket :)

cukroskata 2008. február 21. 22:22  

Köszönöm Bodza, remélem ízleni fog :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP