Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. február 28., csütörtök

Alma-narancsitalEz a finom meleg ital Dulmina vörösboros narancsleveséról jutott eszembe. Én a vörösbort kihagytam, mert nem szeretem.
Napok óta el nem múló náthával kűszködöm, ez nagyon jó nátha ellen, mellett vagy helyett :-)

Hozzávalók:
1 alma,
3 vérnarancs,
3 tasak fahéjas almatea,
fahéj, szekfűszeg, szekfűbors,
1/2 liter víz

A gyümölcsöket meghámoztam, az almát kockákra, a narancsokat szeletekre vágtam, és a vízben forrás után 1 percig főztem. A fűszereket teatojásban tettem a lébe, így nem kellet leszűrni a végén. Levettem a tűzről, belelógattam a teafiltereket, hagytam állni 10 percig, aztán iszogattam, amíg el nem fogyott.
2 megjegyzés:

Dulmina 2008. február 28. 19:44  

Ez jól hangzik, és amúgy is szeretem a változatosságot! :)
Én is náthával küszködtem a minap, és ezt ittam:
Mézeskalács illatú gyógytea
Nagyon ízlett, és a gyors javulást is betudtam neki :)))

cukroskata 2008. február 28. 19:59  

Köszi Dulmina. Nálam már gyors gyógyulásról nem lehet beszélni, mert szombat óta tart, de remélem már kifelé megyek belőle :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP