Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2007. december 8., szombat

Likőrök. olajok, ecetekBevásároltam a Vom Fass-nál. Remek üzlet a Szent István park
ban. A Vom Fass egy üzletlánc, a székhelye Baden Württembergben van, és kiterjedt franchise rendszert működtet szerte a világban.

Mindenféle líkőrök, balzsamecetek, olívaolajok kimérve, ha viszek üveget abba teszik, akár 1 decit is. Amikor először betévedtem, és körülnéztem nem tértem magamhoz, nem is tudtam, hogy ennyiféle olaj, meg balzsamecet létezik. A tulajdonosok és eladók nagyon kedvesek voltak, mindent elmeséltek, mindenből kis pohárban vagy kanálban kóstolót adtak. nem vettem nagy mennyiségeket, kétféle likőrt 1-1 decit, meg valami olajat.
Mikor pár hónap múlva újra bementem, már régi ismerősként üdvözöltek, emlékeztek, hogy mit vettem, megkérdezték izlett-e.
Ez azóta is így van. Nem vagyok nagy fogyasztó, a likőröket csak süt
éshez használom, így ritkán megyek és 2 decinél többet nem veszek, de mindig úgy fogadnak, mintha tőlem függne a teljes forgalmuk. Borok is vannak, de ahhoz nem értek.

Vettem narancslikőrt mert ki akarom próbálni Süt&Nyúl likőrös csokitort
áját, amarettot a karácsonyi obligát mandulakrémhez, és tojáslikőrt, mert finom és biztos kell majd valamihez. Meg egy kis dióolajat.


Az unokámnak mikulásos üvegben málnaszörpöt, és a lányomnak balzsamecetes krémmel töltött csokit.
0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP