Marhahúst találtam a mélyhűtőben. Nagyon megörültem, mert kis munkával elkészíthető belőle egy alap, ami többfelé elágaztatható.
A húst ledaráltam, kevés olajon megpirítottam. Kivettem a lábosból, kis olajat öntöttem hozzá.
a vörös hagymát üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott paprikát, paradicsomot, sárgarépát ,fűszereket (só, bors, csípős szósz), kicsit főztem, majd felöntöttem passataval, alaplével, visszatettem a húst, és kis lángon főztem amig besűrüsödött. (Kb. 2óra)
Ebből több étel lett.
1.)
Egy adagot eltettem a mélyhűtőbe.
2.)
Bolognai
Spagettit főztem hozzá, megszórtam sajttal. (Erről nem készült kép. )
3.)
Töltött krumpli
3 nagy krumplit héjában megsütöttem. Tetejét levágtam, a belét kiszedtem, összenyomkodtam, elkevertem tejföllel, a húsos raguval és visszatöltöttem a krumpliba. 180 fokon megsütöttem.
4.)
Sloppy Joe (az amerikai szendvics)
Először is megsütöttem Limara hamburger zsemléjét. Pontosan a recept szerint készítettem, csak nem tettem hozzá cukrot, és nem kenyérsütőgépben, hanem robotgépben dagasztottam.
A legenda szerint Joe nevű szakács, Floyd Angell kávézójában, Sioux City-ben, Iowa, paradicsomos szósszal egészítette ki húsos szendvicset, a" lucskos joe "szendvics.
A lényeg, hogy a bolognai húsos szószt hamburger zsemlébe töltjük, és a sajtot ráolvasztjuk.
5.)
Cottage pie Mary Berry receptje nyomán.
Egy gombakonzerv felhasználásával kicsit megnöveltem a mennyiséget.
A gombát kevés olivaolajon megpirítottam, sóztam, borsoztam a raguhoz kevertem, és összeforraltam.
Egy pár krumplit meghámoztam, kaikára vágtam, és sós vízben félig megfőztem.
A ragut tűzálló tálba tettem, a tetejére tettem egy sor krumplit, sóztam, borsoztam, főzőtejszínnel leöntöttem, majd még egyszer ugyanez.
A tetejére reszelt sajt,és 180 fokos sütőben 30 percig sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)