2020. április 10., péntek

Marhahús többféleképpen

Marhahúst találtam a mélyhűtőben. Nagyon megörültem, mert kis munkával elkészíthető belőle egy alap, ami többfelé elágaztatható. 

A húst ledaráltam, kevés olajon megpirítottam. Kivettem a lábosból, kis olajat öntöttem hozzá. 
a vörös hagymát  üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott paprikát, paradicsomot, sárgarépát ,fűszereket (só, bors, csípős szósz), kicsit főztem, majd felöntöttem passataval, alaplével, visszatettem a húst, és kis lángon főztem amig besűrüsödött. (Kb. 2óra)

Ebből több étel lett. 
1.)
Egy adagot eltettem a mélyhűtőbe. 
2.)  
Bolognai
Spagettit főztem hozzá, megszórtam sajttal. (Erről nem készült kép. )
3.)
Töltött krumpli
3 nagy krumplit héjában megsütöttem. Tetejét levágtam, a belét kiszedtem, összenyomkodtam, elkevertem tejföllel,  a húsos raguval és visszatöltöttem a krumpliba. 180 fokon megsütöttem.



4.)
Sloppy Joe (az amerikai szendvics)

Először is megsütöttem Limara  hamburger zsemléjét. Pontosan a recept szerint készítettem, csak nem tettem hozzá cukrot, és nem kenyérsütőgépben, hanem robotgépben dagasztottam.  


A legenda szerint Joe nevű szakács, Floyd Angell kávézójában, Sioux City-ben, Iowa, paradicsomos szósszal egészítette ki  húsos szendvicset, a" lucskos joe "szendvics.

A lényeg, hogy a bolognai húsos szószt hamburger zsemlébe töltjük, és a sajtot ráolvasztjuk. 


5.)
Cottage pie Mary Berry receptje nyomán. 
Egy gombakonzerv felhasználásával kicsit megnöveltem a mennyiséget.
A gombát kevés olivaolajon megpirítottam, sóztam, borsoztam a raguhoz kevertem, és összeforraltam.
Egy pár krumplit meghámoztam, kaikára vágtam, és sós vízben félig megfőztem.
A ragut tűzálló tálba tettem, a tetejére tettem egy sor krumplit, sóztam, borsoztam, főzőtejszínnel leöntöttem, majd még egyszer ugyanez.

A tetejére reszelt sajt,és 180 fokos sütőben 30 percig sült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)