Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
2 sárgarépa
2 szál szárzeller
1 lilahagyma
olivaolaj
4 evőkanál vorchester szósz
2 evőkanál balzsamecet
só, bors
4 nagy krumpli
tejföl
olivaolaj
só, bors
A hagymát apróra vágtam. Egy serpenyőben kevés olivaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált marhahúst, és kb 15 percig hagytam közepes lángon sülni. Akkor hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát és zellert, a vorchester szószt, a balzsamecetet, sóztam, borsoztam és még 15 percig főztem.
Közben a krumplikat jól megmostam, tálba tettem, folpack-al lefedtem, és a mikróban 10 percig főztem. Áttettem egy tepsibe, megsóztam borsoztam, meglocsoltam olivaolajjal, és a sütőben grilleztem további 15 percig. Kivettem a sütőből, a tetejét keresztben bevágtam, és a krumplit kicsit megnyomkodtam, hogy szétnyíljon. Tettem rá egy kanál tejfölt, és pár csepp olivaolajjal megöntöztem. Avokados salátát adtam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)