2012. október 12., péntek

Kukoricás krumplileves koktélrákkal




Még mindig Jamie Oliver 30 perces kajáiban utazom. Most csak egy leves készült, de olyan  kiadós,hogy nekem vacsorára is elég volt. Jamie füstölt tőkehalat is tett bele, én csak koktélrákot.

Hozzávalók:

3 közepes piros héjú krumpli
1/2 zacskó mélyhűtött kukorica
3 szelet bacon
2 újhagyma
csirke vagy zöldség alaplé, vagy leveskocka
mélyhűtött koktélrák
petrezselyem
2 dl főzőtejszín
olivaolaj
só, bors
pászka

A bacont apróra vágtam, kevés olivaolajon ropogósra pirítottam. Beletettem a karikára vágott újhagymást, kicsit pirítottam vele. A krumplit hámozás nélkül kockákra vágtam és hozzáadtam. Jamie szinte soha nem hámozza meg a krumplit, most én is kipróbáltam, és bevált.
Felöntöttem vízzel és alaplével, sóztam, borsoztam, és főztem, amíg a krumpli félig megpuhult. Akkor beletettem a rákot és a kukoricát, és puhára főztem. Egy krumplinyomóval egy kicsit összetörtem úgy, hogy csak egy része legyen pépes, felöntöttem tejszínnel, beletettem a petrezselymet és még öt percig hagytam főni. Pászkalappal tálaltam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)