2012. augusztus 15., szerda

Nektarintorta

Ez egy nagyon könnyű, gyors és finom torta. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, nálam most nektarinnal készült.



Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál mandulaliszt
3 csapott evőkanál nyírfacukor
1/2 sütőpor

3 dl tejszín
1 evőkanál nyírfacukor
vanília
3 nagy nektarin


A lekvárhoz:

1/2 kg nektarin
2 evőkanál nyírfacukor
vanília


Az egész tojásokat robotgéppel addig kevertem amíg egészen habos lett, és duplájára nőtt, majd a nyírfacukorral tovább vertem.  Ezután óvatosan belekevertem a mandulalisztet és a sütőport..
28 cm átmérőjű kerek tortaformát kibéleltem sütőpapírral, vékonyan vajjal megkentem, és  180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. Kivettem a sütőből, papírral együtt egy rácsra tettem, és hagytam kihűlni, majd két lapra vágtam.

Közben 1/2 kg nektarint kimagoztam, összevágtam, és a nyírfacukorral, és egy kávéskanál vaníliaesszenciával 10 percig főztem. Akkor jó, ha darabos marad.
Ezután felvertem a tejszínt a nyírfacukorral és a vaníliával. Az egyik nektarint kis kockákra vágtam.

Az egyik tortalapot megkentem a lekvárral, majd vastagon a tejszínhab felével, rászórtam a kockákra vágott nektarint, majd rátettem a másik tortalapot, rákentem a tejszínhabot, és kiraktam a szeletekre vágott nektarinnal.

1 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)