Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál mandulaliszt
3 csapott evőkanál nyírfacukor
1/2 sütőpor
3 dl tejszín
1 evőkanál nyírfacukor
vanília
3 nagy nektarin
A lekvárhoz:
1/2 kg nektarin
2 evőkanál nyírfacukor
vanília
Az egész tojásokat robotgéppel addig kevertem amíg egészen habos lett, és duplájára nőtt, majd a nyírfacukorral tovább vertem. Ezután óvatosan belekevertem a mandulalisztet és a sütőport..
28 cm átmérőjű kerek tortaformát kibéleltem
sütőpapírral, vékonyan vajjal megkentem, és
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. Kivettem a
sütőből, papírral együtt egy rácsra tettem, és hagytam kihűlni, majd két lapra vágtam.
Közben 1/2 kg nektarint kimagoztam, összevágtam, és a nyírfacukorral, és egy kávéskanál vaníliaesszenciával 10 percig főztem. Akkor jó, ha darabos marad.
Ezután felvertem a tejszínt a nyírfacukorral és a vaníliával. Az egyik nektarint kis kockákra vágtam.
Az egyik tortalapot megkentem a lekvárral, majd vastagon a tejszínhab felével, rászórtam a kockákra vágott nektarint, majd rátettem a másik tortalapot, rákentem a tejszínhabot, és kiraktam a szeletekre vágott nektarinnal.
nagyon örülök
VálaszTörlés