2008. január 25., péntek

Rizotto koktélrákkal VKF XII.

Lehet, hogy most már rá fogok szokni a koktélrákra? Remélem nem lesznek súlyos elvonási tüneteim, ha kihagyok egy pár hetet:-)

Hozzávalók:

rizs,
mélyhűtött koktélrák,
húsleves,
só, fehérbors, sáfrány, gyömbér,
citrom,
vöröshagyma,
olíva olaj
vaj

Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároltam, beletettem a rizst, felöntöttem húslevessel, adtam hozzá sót, fehérborsot, egy kevés sáfrányt, egy kevés gyömbért, és kevergetve főzögettem, folyamatosan pótolva az elfőtt folyadékot. Amikor félig megpuhult, hozzáadtam a koktélrákokat is, és az egészet puhára főztem. Levettem a tűzről, és egy kis vajat elkevertem benne.
Legközelebb petrezselymet is fogok tenni bele, mert egy részt szerintem a petrezselyem mindenben jó, -kivéve talán a csokitortát :-) - másrészt egy kis zöld szín nem ártana neki.

Tálalás előtt kevés citromlét csepegtettem rá.Sajnos bort most sem tudok ajánlani hozzá, de az ásványvíz is jólesett utána:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)