2008. január 3., csütörtök

Csokifondue

Ha szilveszter, akkor unoka és csokifondue.

Hozzávalók:
az unokát készen kaptam, csak a többit kellett beszerezni :-)

2,5 dl tejszín
1 evőkanál kakaó

1/2 evőkanál édesítő

1 tábla diabetikus keserű csokoládé 75 %-os

mindenféle gyümölcs

piskóta vagy keksz darabkák

A kakaót elkevertem egy kanál tejszínnel, az édesítővel, és felforraltam. Hozzáöntöttem a többi tejszínt, jól elkevertem, és beletördeltem a csokoládét. Kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött.

Közben az unoka meghámozott és apró darabokra vágott minden gyümölcsöt, amit talált: almát, narancsot, banánt, ananászt, licsit. Volt még áfonya, szőlő, és egy kis piskóta is.

A fondue-sütő tálkájába beleöntöttük a csokiszószt, meggyújtottuk a gyertyát, és sokáig eszegettük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)