2012. március 9., péntek

Mikrós süti


Amikor jó lenne hirtelen egy kis édesség,  ez hipp-hopp elkészül.


Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 1/2 csapott evőkanál nyírfacukor
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl

20 dkg mélyhűtött eper
1 evőkanál nyírfacukor

Az epret és a nyírfacukrot egy lábosban felforraltam, és pár percig főztem.

A többi  hozzávalót egy műanyag tálban összekevertem. Egy szufflé formába tettem egy kevés epret a levével együtt, rákanalaztam egy púpos evőkanálnyi tésztát,és betettem a mikróba 1.5 percre, majd kivettem, és egy tányérra borítottam.

A jó hír az, hogy a tésztamassza a hűtőben pár napig eláll, így egyszemélyes adagot is lehet csinálni, és bármilyen lekvár jó lehet hozzá.  Én a fenti mennyiségből 4 adagot csináltam.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és milyen ötletes hamar elkészül. Mondom én, aki már olyan régen szeretném kipróbálni egy recepteskönyvben szintén láttam egy szilvával készült szintén mikróban lehet sütni.Mindíg csak halogatom de már kifogom próbálni!:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva, próbáld ki nyugodtan, nagyon gyorsan kész, és tényleg finom. Majd írd meg, milyen volt :-)

    VálaszTörlés
  3. Szia Kata, de jóóóóóó, pont van itthon eper a fagyasztóban. És mivel csak most kezdtem az IR-es diétát fogalmam sincs, hogy egyáltalán milyen édességet csinálhattam volna belőle, úgyhogy köszi a tippet!!!!!!!! Szerinted nyírfacukor helyett glukonon esetleg mehet???????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos jó lesz glukononnal is. Majd írd meg, hogy sikerült

      Törlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)