2012. március 9., péntek
Mikrós süti
Amikor jó lenne hirtelen egy kis édesség, ez hipp-hopp elkészül.
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 1/2 csapott evőkanál nyírfacukor
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl
20 dkg mélyhűtött eper
1 evőkanál nyírfacukor
Az epret és a nyírfacukrot egy lábosban felforraltam, és pár percig főztem.
A többi hozzávalót egy műanyag tálban összekevertem. Egy szufflé formába tettem egy kevés epret a levével együtt, rákanalaztam egy púpos evőkanálnyi tésztát,és betettem a mikróba 1.5 percre, majd kivettem, és egy tányérra borítottam.
A jó hír az, hogy a tésztamassza a hűtőben pár napig eláll, így egyszemélyes adagot is lehet csinálni, és bármilyen lekvár jó lehet hozzá. Én a fenti mennyiségből 4 adagot csináltam.
Nagyon guszta és milyen ötletes hamar elkészül. Mondom én, aki már olyan régen szeretném kipróbálni egy recepteskönyvben szintén láttam egy szilvával készült szintén mikróban lehet sütni.Mindíg csak halogatom de már kifogom próbálni!:)
VálaszTörlésKedves Éva, próbáld ki nyugodtan, nagyon gyorsan kész, és tényleg finom. Majd írd meg, milyen volt :-)
VálaszTörlésSzia Kata, de jóóóóóó, pont van itthon eper a fagyasztóban. És mivel csak most kezdtem az IR-es diétát fogalmam sincs, hogy egyáltalán milyen édességet csinálhattam volna belőle, úgyhogy köszi a tippet!!!!!!!! Szerinted nyírfacukor helyett glukonon esetleg mehet???????
VálaszTörlésBiztos jó lesz glukononnal is. Majd írd meg, hogy sikerült
Törlés