A granola kedvelt reggeli Észak Amerikában. Zabpehely, dió, egyéb magvak, méz, és az egészet ropogósra sütik Én édesem receptjét követtem, méz és cukor helyett kókuszcukrot, és diabetikus narancslekvárt használtam, és nagyon, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
150 g zabpehely
150 g mag ( napraforgómag, tökmag, mandula,
fenyőmag, de bármi más is lehet)
1 ek kakaóbab töret
50 g vaj
50 g kókuszcukor
2 evőkanál narancslekvár
A vajat, a narancslekvárt és a kókuszcukrot kb 5 perc alatt összefőztem. A magokat belekevertem a sűrű édes masszába, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe elterítettem.
170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, akkor megkevertem, és további 15 percig sült. Amikor kivettem, kicsit aggódtam, mert nem látszott ropogósnak, inkább puhának, de percek alatt megkeményedett. A nagy összeállt darabokat mozsárban könnyedén széttörtem.
Joghurttal és eperrel ettük, de más gyümölccsel is finom lehet. Mivel narancslekvár van benne, legközelebb narancsot eszem hozzá.Jól zárható dobozban állítólag sokáig eláll, de én vittem belőle a kollégáimnak, így nem sok maradt.
És még meg kell jegyeznem, hogy mialatt sütöttem, hihetetlenül finom illat szállt az egész lakásban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)