Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2014. december 28., vasárnap

Csirkés borsós egytálEz egy könnyű, gyors egytálétel az otthon talált hozzávalókból. Rachel Allen készített valami hasonlót. Ő bárányból csinálta, mert neki mindig van darált bárányhús a mélyhűtőjében. Hát nekem meg soha nincs, viszont találtam egy kevés kicsontozott csirkecombot, amit ledaráltam a késes robotgéppel.
A hozzávalók darált hús (nálam most a csirkecomb), lila vagy vöröshagyma, fokhagyma, krumpli, zöldborsó, só, bors, szerecsendió, pirosarany, gyömbér, olivaolaj, zöldségalaplé.
A tálaláshoz pita és görög joghurt.
Azért nem írtam mennyiségeket, mert ezt tényleg csak úgy összedobáltam amennyit gondoltam.

Egy fej lilahagymát apróra vágtam, olivaolajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a fokhagymát összenyomva, majd rátettem a darált húst, és addig sütögettem, amíg szép piros lett. Akkor hozzáadtam a zöldségalaplevet, a fűszereket, felforraltam, majd a krumplit is beletettem, és majdnem puhára főztem, Jött bele a borső, és készrefőztem.
A pitát száraz serpenyőben megpirítottam, és a tálaláskor joghurtot tettem mellé. Finom volt, és tényleg gyors, egyszerű, könnyű étel így az ünnepek után, ha már elfogytak a maradékok.

1 megjegyzés:

aryh884 aryh884 2014. december 31. 9:40  
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP