Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2014. december 7., vasárnap

A sült pulyka átlényegülése


Finom volt a Wellington pulykamell. 
A vendégek ebédre kapták, este hidegen is remek volt. Másnap délben se volt rossz, de tisztán éreztem, hogy többször már nem akarom ezt enni, annak ellenére, hogy még egy elég rendes darab volt belőle.
Kicsit túlméreteztem a mennyiséget. Eszembe jutott, hogy Jamie Oliver valami egytálételt készített a karácsonyi pulyka maradékából. Persze nem találtam a receptet, ezért elkészítettem a saját változatomat az itthon talált alapanyagokból.

Hozzávalók:

Maradék sült hús, nálam most pulykamell
pár szelet bacon
egy kis fej kelkáposzta
1 pohár tejföl
alaplé
só, bor
1 evőkanál liszt
leveles tészta
1 tojás

Kockára vágott bacont egy kevés olivaolajon megsütöttem. Rátettem egy kis fej csíkokra vágott kelkáposztát, és hagytam főni, amíg összeesett. Ráöntöttem egy pohár alapevet, és puhára főztem.
Közben összevágtam a sült pulykamell maradékot, hozzátettem, ráöntöttem egy pohár tejfölt, sóztam, borsoztam, és összeforraltam.
Sok leve lett ezért egy szitába tettem és hagytam a levet lecsurogni egy tálba.

A kelkáposztás keveréket tepsibe tettem, kinyújtottam egy kis leveles tésztát, a tetejére tettem. A tészta tetejét bevagdostam, tojással megkentem, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.

A levét egy kanál liszttel besűrítettem. Remek mártás lett  belőle. 


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP