Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2014. október 10., péntek

Ideje a gyógyulásnak. Gyógyító pulykagombócleves, és pulykagombóc krumplival és almával megsütveNincs influenzajárvány, de nekem már sikerült összeszedni egy makacs vírust, amivel pontosa egy hete itthon vagyok az ágyban. Ma reggel azonban arra ébredtem, hogy itt az ideje a gyógyulásnak. Ezért aztán felöltöztem, és lementem vásárolni. Olyan helyen lakom, ahol bármelyik irányban indulok el, 50 méteren belül mindenféle üzlet van, így gyorsan végeztem a bevásárlással. Akkor hazajöttem, és teljesen kimerülten lefeküdtem, és aludtam kb két órát. De azután frissen, fürgén nekiláttam, és összedobtam az ebédet.

Először is megfőztem nagymamám gyógyító pulykagombóclevesét.
Miután elkészült a leves,  pár szem krumplit meghámoztam, félpuhára főztem egy kis levesben.

Pár karika pulykakolbászt, és a levesből kivett húsgombócokat kevés olajban átsütöttem, tepsibe tettem a krumplival együtt, meglocsoltam olajjal, tettem rá pár kanál levest, és 180 fokon megsütöttem. Félidőben szeletelt almát is kevertem bele.

2 megjegyzés:

Éva 2014. október 10. 20:05  

Ettől a finomságtól el is hiszem hogy hamar meglehet gyógyulni! Remélem már Te is jól vagy?

Cukroskata 2014. október 10. 20:18  

Köszi Éva, már a gyógyulás útjára léptem. :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP