Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2013. április 26., péntek

Gyors vacsora maradékokbólIsmét eljött a hűtőkievés ideje. Nemsokára lesz már friss gyümölcs, üríteni kell a hűtőt.
Találati lista:
A mélyhűtőből:

1/2 csirkemell
kevés nagyon finom csípős füstölt kolbász
darabka cheddar sajt
mozzarella

A kamrából:

pár szem krumpli
kis fej vöröshagyma
2dl dobozos főzőtejszín

A krumplit meghámoztam, vékony szeletekre vágtam. Egy 18 x 15 cm-es tepsit kivajaztam, beletettem a krumpliszeleteket, sóztam, borsoztam, ráöntöttem a tejszínt, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem. (kb 1/2 óra)

Közben a csirkemellet és a kolbászt együtt a késes robotgépben ledaráltam nem pépesre. A hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, rátettem a húskeveréket, és puhára főztem. (A kolbász elég fűszeres volt nem kellett tovább fűszerezni.

Lereszeltem a cheddart, kivettem a sütőből a krumplit, a tetejére simítottam  a húst, rátördeltem a mozzarellát, és rászórtam a reszelt sajtot, és addig sütöttem, amíg a sajt megpirult.

2 megjegyzés:

"saját levében" 2013. április 26. 20:47  

Ááá, ez a kedvenc műfajom! A kreativitás plusz ízeket hoz az ételbe!

Cukroskata 2013. április 26. 23:24  

Szerintem is, ezekből lesznek a legjobb dolgok. :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP