Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. november 23., péntek

Darált marhahús héjában sült krumplivalVégigfőzöm Jamie 30 perces receptjeit.

Hozzávalók:

40 dkg darált marhahús
2 sárgarépa
2 szál szárzeller
1 lilahagyma
olivaolaj
4 evőkanál vorchester szósz
2 evőkanál balzsamecet
só, bors

4 nagy krumpli
tejföl
olivaolaj
só, bors

A hagymát apróra vágtam. Egy serpenyőben  kevés olivaolajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált marhahúst, és kb 15 percig hagytam közepes lángon sülni. Akkor hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát és zellert, a vorchester szószt, a balzsamecetet, sóztam, borsoztam és még 15 percig főztem.

Közben a krumplikat jól megmostam, tálba tettem, folpack-al lefedtem, és a mikróban 10 percig főztem.  Áttettem egy tepsibe, megsóztam borsoztam, meglocsoltam olivaolajjal,  és a sütőben grilleztem további 15 percig. Kivettem a sütőből, a tetejét keresztben bevágtam, és a krumplit kicsit megnyomkodtam, hogy szétnyíljon. Tettem rá egy kanál tejfölt, és pár csepp olivaolajjal megöntöztem. Avokados salátát adtam hozzá.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP