Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. október 12., péntek

Kukoricás krumplileves koktélrákkal
Még mindig Jamie Oliver 30 perces kajáiban utazom. Most csak egy leves készült, de olyan  kiadós,hogy nekem vacsorára is elég volt. Jamie füstölt tőkehalat is tett bele, én csak koktélrákot.

Hozzávalók:

3 közepes piros héjú krumpli
1/2 zacskó mélyhűtött kukorica
3 szelet bacon
2 újhagyma
csirke vagy zöldség alaplé, vagy leveskocka
mélyhűtött koktélrák
petrezselyem
2 dl főzőtejszín
olivaolaj
só, bors
pászka

A bacont apróra vágtam, kevés olivaolajon ropogósra pirítottam. Beletettem a karikára vágott újhagymást, kicsit pirítottam vele. A krumplit hámozás nélkül kockákra vágtam és hozzáadtam. Jamie szinte soha nem hámozza meg a krumplit, most én is kipróbáltam, és bevált.
Felöntöttem vízzel és alaplével, sóztam, borsoztam, és főztem, amíg a krumpli félig megpuhult. Akkor beletettem a rákot és a kukoricát, és puhára főztem. Egy krumplinyomóval egy kicsit összetörtem úgy, hogy csak egy része legyen pépes, felöntöttem tejszínnel, beletettem a petrezselymet és még öt percig hagytam főni. Pászkalappal tálaltam.

 

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP