Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. január 22., vasárnap

Pohárkrém karamellizált magvakkal és eperrel

Van egy jó hírem. A kókuszcukrot lehet karamellizálni. Így aztán ebben a pohárkrémben karamellizált kókuszcukor van, magvak, eper és tejszín. Isteni.

Mennyiségeket nem tudok írni, mert attól függ, hogy hány pohárral  akarunk csinálni. A kókuszcukrot egy serpenyőben megpirítottam hozzáadtam a magokat, nekem most árpa,- búza,- zab,- és rozspehely, és mindjárt le is vettem a tűzről, és kiborítottam egy sütőpapírra, és megvártam, amíg kihűl Közben a tejszínből, egy kevés nyírfacukorral, és vaníliával  habot vertem.
A pohárba pár szem mélyhűtött epret tettem, rászórtam a magokat, tetejére tejszínhabot, majd még egy kis magot tettem. Téli estéken, amikor az ember mdjd megőrül valami kis édességért, nagyon jól jöhet. A magvak a pirított cukorral jól zárható üvegben sokáig elállnak.5 megjegyzés:

Éva 2012. január 22. 17:53  

Guszta, nagyon finom lehet! Szívesen megennék most én is nagyhirtelen egy ilyen pohárral!

Cukroskata 2012. január 22. 17:54  

Küldök fénypostával, nyisd ki az ablakot :-)

Wienermädel + Co 2012. január 22. 18:28  

Das klingt besonders gut!
Liebe Grüsse aus Wien

Cukroskata 2012. január 23. 9:54  

Vielen Dank Wienermädel :-)

Névtelen,  2012. január 23. 11:50  

Jól hangzik nagyon! Kókusz cukrot hol lehet venni? Én még sosem láttam.
kissulak

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP