Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. december 11., vasárnap

Krumplileves avocadoval, sajtos pitávalA tél a meleg levesek ideje. Én ebben Petőfivel tartok, mert "Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában." És ha még egy tányér tartalmas, meleg leves is gőzölög az ember előtt, akkor .................

Hozzávalók:

1/2 kg krumpli
1/2 csirkemell
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 avocado
kókuszolaj só, bors, petrezselyem
3 dl tejszín
1 teáskanál liszt

Pita
gouda sajt

A krumplit, a répákat, az avocadot és a hagymát  meghámoztam, és kis kockákra vágtam. A csirkemellet is felvágtam apró darabokra.

A kókuszolajat felmelegítettem, megpároltam rajta a hagymát, majd rátettem a csirkemellet, a répákat, sóztam, borsoztam, és addig pároltam, amíg a saját levét elfőtte. Akkor felengedtem vízzel és majdnem puhára főztem. Akkor hozzáadtam a krumplit és addig főztem amíg a krumpli is puha lett.
Közben a lisztet elkevertem a tejszínnel, beleöntöttem a levesbe, és pár percig forraltam . Hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet, és az avocadot, és azonnal levettem a tűzről.

A pita nálam a mélyhűtőben lakik. Egyet kivettem, 180 fokos sütőben a rácson sütöttem, akkor megfordítottam, rászórtam a reszelt sajtot, és addig sütöttem, amíg ráolvadt.
Nekem ez vacsorára elég is volt.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP