Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. július 13., szerda

GesztenyeversenyKedves eledeles sereg!
Beneveztem e versenyre e recepttel, melyet ezen webhelyre feltettek.  E verseny eledele gesztenye, melynek neve eleve eszperente, s melyet szerfelett kedvelek.
Kedves eledeles jegyzetes! Menj e helyre, s receptemet lesd meg. Kedvedet lelted benne? Ez esetben ne restelkedj, egereddel jelezzed. Meglehet, e webhelyen egereddel ezt nem lehet, ez esetben jegyezd be: ez tetszett!  Veletek esetleg nyerhetek :-)
Thenx!

2 megjegyzés:

"saját levében" 2011. július 13. 13:38  

Ez meglep, mert gesztenye nem e hetekben terem errefele! Persze ledermesztett eledellel - ez esetben ez gesztenyekence lehet - kereskednek egyesek, felteszem, ezek gerjesztette versenyre nevezel.

Nekem megperzselt gesztenye kedvencem - nem meleg hetekben -, de ezzel nem nyerhetek versenyt. Rendben. Megyek, s egeremmel kedvezek neked!

Cukroskata 2011. július 13. 14:53  

Kedves felem ES El (Ennen Levemben), Thenx.

Megperzselt gesztenye kedvenc eledelem, gyermek kezem telente kellemesen melengette :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP