Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. május 30., hétfő

Petrezselymes palacsinta kéksajttal, mascarponeval

Büféasztalra, vagy előételnek nagyon jól működik ez a palacsinta.

Hozzávalók:

 A krémhez:
15 dkg kéksajt
15 dkg mascarpone
1 nagy marék dió

A palacsintához:
tej
szénsavas ásványvíz
1 tojás

1 nagy csokor petrezselyem


jégsaláta
narancsos olivaolaj
dió

Először a krémet kevertem ki, jó minőségű kéksajtot  összekevertem a mascarponeval, nem baj ha nem lesz teljesen krémes,  durvára tört  dióval, és a hűtőbe tettem.

A palacsintához a tejet, tojást, lisztet, szénsavas ásványvizet összekevertem,   a szokásosnál kicsit több sót tettem bele, és egy nagy csokor apróra vágott petrezselymet, majd a  szokásos módon megsütöttem. Mennyiségeket nem tudok mondani, kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a tejszín.

Amikor a palacsinta kihűlt, rákentem a sajtos keveréket, feltekertem, és kb. 5  cm-es darabokra vágtam.
A jégsalátát csíkokra vágtam, és egy tálra rendeztem. Megöntöztem narancsos olivaolajjal, diót szórtam rá, és a tetejére ültettem a kis palacsinta darabokat. Nagy siker volt :-)

1 megjegyzés:

Fondantina 2011. június 6. 22:38  

Szia,
Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
Előre is köszönöm a segítséget.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP