Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. március 11., péntek

KencékEgy kis délutáni kávézásra jött fel egy régi barátnőm. Gondoltam, hogy egy-két egyszerű kence nem fog megártani, ezért ezeket csináltam. 

Gránátalmás kecskesajtos

Hozzávalók:

10 dkg lágy kecskesajt
10 dkg Philadelphia
1 citrom reszelt héja
1 közepes gránátalma magjai
kevés snidling
néhány csepp mandarinos olívaolaj

A recept Ízbolygótól van, már többször is megcsináltam, de mindig olyan viharos  gyorsasággal fogyott, el, hogy nem volt idő fényképezni.

A sajtokat, a citromhéját és a snidlinget  jól összekevertem, a tetejét megszórtam gránátalmával, és snidlinggel, és csepegtettem rá mandarinos olivaolaajat.


Tonhalas krémsajtos

Hozzávalók:

1 doboz natúr olajos tonhal
15 dkg mascarpone
1/2 citrom leve
só, bors

A tonhalról az olajat leöntöttem, a tonhalat villával összetörtem. (nem baj, ha egy kicsit darabos marad.)
A tonhalat a mascarpone- val és a citrom levével  elkevertem, sóztam, borsoztam.

Rozsos  és fehér bagettet adtam hozzá.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP