Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. március 11., csütörtök

Egy kis torta végszükség esetére

Ma a lányok a munkahelyemen tortát sütöttek a mikróban. Persze cukorral, így nem ettem belőle, de alig vártam, hogy hazaérjek, és azonnal megsütöttem abból, amit itthon találtam.

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 1/2 csapott evőkanál édesítő
1 tojás
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál diabetkus narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr
1 dl főzőtejszín

Az összes hozzávalót egy műanyag tálban összekevertem, és betettem a mikróba 3 percre. Kiborítottam egy tányérra, egy kevés narancslekvárt elkevertem egy kis narancslikőrrel, és rákentem. A tetejére szeletelt mandulát szórtam. Mindenféle gyümölcsöt is lehet bele tenni, vagy darabos csokit. Legközelebb ki is próbálom.


Elkészítési idő: 7-8 perc.

4 megjegyzés:

"saját levében" 2010. március 12. 8:58  

Mindegy milyen formája van, de profi! :)

Cukroskata 2010. március 12. 13:52  

Köszi Sl, mindenesetre turbógyorsasággal elkészül, és finom is.

szepyke 2010. március 14. 23:50  

Néha kellenek az ilyen életmentő dolgok, mielőtt az ember megrágja az íróasztalt...:))))

Cukroskata 2010. március 17. 15:54  

Igen Szepyke, az íróasztal elég kemény :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP