Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. október 21., szerda

Mindentbele vacsoraVolt már mindent bele torta, most a mindent bele vacsora következik. Lehetne a címe a maradékok felhasználása is, de nekem ez jobban tetszik. A lényeg, hogy az ember legyen eléggé éhes, nyissa ki a hűtőt, nézzen szét a kamrában, és ha már minden süthető, főzhető dolgot összeszedett, akkor csapjon össze belőle valamit.

Amit én találtam:

2 szelet mélyhűtött pulykamell
kevés gomba
bacon
petrezselyem
krumpli
vöröshagyma
mélyhűtött alaplé

A hagymát és a bacont apróra vágtam, a krumplit, a gombát kockákra, és a pulykamellet kisebb csíkokra. Egy serpenyőben a hagymát és a bacont együtt pirítottam, egy kis olajat is öntöttem rá. Azután jött bele a pulykamell és a krumpli. Amikor a levét elfőtte, ráöntöttem az alaplét, és hagytam főni, amíg a krumpli és a hús majdnem puha lett. Akkor rátettem a gombát, azzal is főztem egy kicsit, majd az utolsó percben az apróra vágott petrezselymet. Sózni nem kellett, mert az alaplé és a bacon is sós.

Finom vacsora lett belőle.

Az alaplé készítéséről itt írtam.2 megjegyzés:

trinity 2009. október 22. 0:22  

Ez egy nagyon gazdag és finom "mindentbele" vacsi lett!!!

Cukroskata 2009. október 22. 15:13  

Köszönöm Trinity, tényleg finom volt :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP