Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. október 27., kedd

Mi ez?9 megjegyzés:

BeckZsu 2009. október 27. 18:41  

Én is lefényképeztem az öreg cseresznyefánkon a taplógombát, de az közel sem ilyen jópofa formájú :)
Ez pont olyan, mint a te figurád (de legalábbis nagyon hasonló). Szuper kép!

Anci 2009. október 27. 18:45  

Taplógomba. Erdélyben sok szép tárgyat készítenek belőle: például kalapot, kistáskát de régen megszárítva tűzkeltéshez is használták.

Vesta 2009. október 27. 20:17  

Sapkás erdei manó!

szepyke 2009. október 27. 20:31  

Persze, hogy taplógomba, de egy konytosa anyóka is egyben! :))

Cukroskata 2009. október 29. 11:15  

Mindenki eltalálta, gratulálok :-) Vesta, Szepyke, szerintem is inkább kontyos anyóka, de sapkás erdei manónak is jó :-))))

Wienermädel + Co 2009. október 30. 9:02  

Ich finde das Foto von diesem Baumschwamm (es ist doch einer?) toll!

Liebe Grüsse aus dem Salkammergut

Cukroskata 2009. október 30. 13:02  

Liebe Wienermädel, du hast recht, es ist ein Baumschwamm. Schöne Grüsse.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP