Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. október 31., szombat

Frissítő a kis gasztrobloggerpalántától

Mikor hazaértem a bevásárlásból, az unokám ezzel az itallal várt. Már a fényképet is elkészítette, csak fel kellett tenni.

Hozzávalók:

mandarin
fekete áfonya

Az áfonyát összeturmixolta, pohárba öntötte, utána így járt el a mandarinnal is, amit az áfonya tetejére öntött.
A kesernyés, savanykás áfonya és az édes mandarin remek párosítás volt.






11 megjegyzés:

Tintaleves 2009. október 31. 15:15  

Három nemzedéknyi gasztroblogger? Ezzel világelsők lesztek!:)

Cukroskata 2009. október 31. 17:10  

Meg vagyunk fertőzve :-)

szepyke 2009. október 31. 22:03  

Gratulálok az unokához!:)

Zsuzsa 2009. október 31. 22:31  

Ajjaj, Kata, még egy-két év, és fel kell kötnöd gasztrobloggerként a gatyamadzagot! :)) Gratula az unokának/unokához! :)

Cukroskata 2009. november 1. 15:52  

Köszönöm lányok, az unoka nevében is :-)

"saját levében" 2009. november 1. 23:09  

Nem kerülheti el sorsát ez az unoka! Főleg ha a muffinokat is figyelembe vesszük.

Cserke 2009. november 2. 16:49  

Nahát, ez a gasztros dolog tényleg fertőző.
Elég jó nagymama lehetsz, ha ilyeneket kapsz:)

grenadine 2009. november 2. 18:51  

a jó nagymama felteszi a blogjára az alkotásokat, a rossz anya meg keményen ellenáll a folyamatos nyomulásnak :))

Cukroskata 2009. november 3. 23:25  

Sl, a sors, az meg van írva:-)

Cserke, tényleg fertőző, már gondolkodunk is, valami védőoltáson :-)

Grenadine, a nagymamáknak mindig könnyebb :-)

Garffyka 2009. november 10. 15:48  

Kata, gratulálok az unokádhoz-nak! :)
Egy ilyen frissítőt én is szívesen megkóstolnék.

Cukroskata 2009. november 11. 16:21  

Köszönöm Garffyka :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP