Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. szeptember 4., péntek

Rakott pulykamell
Eredetileg pulykamell tekercseket akartam készíteni, de a zacskó, amit a mélyhűtőből kivettem, nem nagy, feltekerhető, hanem egész kicsi pulykamell szeletkéket tartalmazott, ezért mást kellett kitalálni.

A töltelékhez a zsemléket tejbe áztattam, jól kinyomkodtam, tettem hozzá tojást, sót, borsot, egy húslevesben főtt sárgarépát, kevés olajon és hagymán megpirított gombát, petrezselymet, majd az egészet jól összedolgoztam.

Egy kisebb szilikonos formát kibéleltem baconszeletekkel, a húst bekentem mustárral, a formába fektettem egy sor hússzeletet, rákentem a tölteléket, újra hús, töltelék, amíg el nem fogyott. A tetejére bacont tettem, és a sütőben 180 fokon pirosra sütöttem. melegen, és hidegen is finom volt.

Hozzávalók:

baconszeletek
1/4 kg pulykamell
mustár

a töltelékhez:

2 zsemle
1 tojás
só, bors
15 dkg gomba
1 sárgarépa
petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
olaj


4 megjegyzés:

trinity 2009. szeptember 4. 21:36  

Jó ötlet, így rakottasan-finom a töltelék is!!

Cukroskata 2009. szeptember 5. 12:10  

Köszi Trintiy, tényleg finom volt :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP