Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. július 13., hétfő

VKF XXVI

Vesta nyári előételeket és egy pohár italt vár a VKF XXVI-ra. Én egy pohár italt készítettem.Ebben a nagy melegben jólesik a tikkadt vendégnek egy finom hideg ital. Ezért én ilyenkor jegeskávéval, vagy szódás fagyival várom a vendégeket.

A málnafagyi illetve inkább sorbet a mélyhűtőben várakozik. Amikor megjön a vendég, egy gombóc fagyit teszek a lehűtött pohárba, rászórok pár szem málnát, majd jöhet a jéghideg szénsavas ásványvíz.

Hozzávalók a málnafagyihoz:

40 dkg málna
1 lime leve
kb 1 dl víz
sztevia édesítésre a málna édessége szerint

A málnát összeturmixoltam a vízzel és a szteviával és a citromlével együtt, és egy szűrőn átnyomkodtam. Akkor megkóstoltam, és adtam hozzá még egy kis szteviát. Lehűtöttem, a fagyigépbe öntöttem, és hagytam, hogy dolgozzon helyettem. Utána a jól bevált módszerrel minimuffin forma mélyedéseibe tettem a fagyit és úgy ment a mélyhűtőbe. Amikor megfagyott jól záródó dobozba tettem, így egy gombócot is ki lehet venni, nem kell az egészet felengedtetni.

7 megjegyzés:

Vesta 2009. július 13. 13:54  

Köszi Kata! Erről kár lett volna lemaradnunk,jöhetne nekem most is egy pohárral!

Cukroskata 2009. július 13. 13:59  

Küldök fénypostával. Nyisd ki az ablakot :-)

trinity 2009. július 14. 1:10  

Jó ez a trükk a kis formákkal...Azt hiszem, el is lopom:))
Nagyon gusztusos a málnaszemekkel az italod!!!

Cukroskata 2009. július 14. 15:32  

Köszönöm Trinity :-)

Cukroskata 2009. július 16. 13:45  

Köszönöm Gabriella :-) Sajnos nem eredeti ötlet, a szódásfagyiról részletesen írtam itt

Wienermädel + Co 2009. július 23. 13:31  

Oh, das sieht erfrischend aus!
Herrlich, an einem heissen Tag wie heute!!

Liebe Gruesse

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP