Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. június 27., szombat

Frappe


Amikor Grenadine black cow-ját megláttam, azonnal eszembe jutott a frappe. Réges-régen Görögországban mindenfelé ezt ittuk.
Egy kávéskanál neszkafé a pohár aljára, és rá a kóla. Nagyon jó élénkítő, hűsítő ital.6 megjegyzés:

trinity 2009. június 28. 23:26  

Én azt hittem jeges kávé...Gusztusos!
Ilyet még nem ittam, kólával...Egyszer ki kell próbálni!

Cukroskata 2009. június 29. 10:17  

Próbáld ki Trinity, majd írd meg, hogy ízlett :-)

Wise Lady 2009. június 30. 19:12  

Nahát, én Görögországban nem találkoztam ezzel. Ez volt anno az energiaital? Koffein koffeinnal :DDD

Cukroskata 2009. július 1. 10:29  

Wise Lady, 2 éve voltam újra Görögországban, és akkor én se láttam már ezt az italt. Volt frappe, de nem így készült. Igazad van, ez nem spórol a koffeintartalommal :-)

Eva 2009. július 7. 9:54  

Kata, nézz be hozzám, vár ott Rád egy meglepetés:)

Cukroskata 2009. július 7. 14:12  

Köszönöm szépen Eva :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP