Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. május 14., csütörtök

Tojáskence

Szeretem a kencéket, reggelire, vacsorára egy szelet kenyérrel sokkal jobb, mint bármilyen felvágott.
Ebben most tojás és sajt van, és a tegezős áruházból  (a meghatározás Gabojszától származik) való ropogós kétszersülttel ettük, mellé finom gyümölcsteát ittunk.

Hozzávalók:

1 doboz light edami sajtkrém
3 keménytojás
1 kiskanál pirosarany
petrezselyem
újhagyma
só, bors

A keménytojások sárgáját a késes robotgépben pépesítettem a sajtkrémmel és a pirosarannyal. A petrezselymet, az újhagymát és a tojások fehérjét apróra vágtam és belekevertem a tojásos sajtos masszába.

4 megjegyzés:

trinity 2009. május 15. 0:16  

Egy újabb kence-mi is szeretjük!Mennyivel jobb, mint a meghatározhatatlan felvágottak....

Cukroskata 2009. május 15. 9:37  

Köszönöm Trinity, én is így gondolom :-)

Gyöngyi 2009. május 15. 18:41  

Igazad van maximálisan, ezek a kencék finomabbak, ráadásul tudja is az ember (nagyjából), hogy mit eszik!

Zéri 2009. május 16. 12:28  

ezt én is kipróbálom, mert nagyon szeretjük az ilyen kencéket, mert unom az egyforma ízű felvágottakat.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP