Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. március 17., kedd

GBT

Ismét remekül sikerült a GBT. Csak ismételni tudom magam, az internet nem elidegeníti, hanem összehozza az embereket, olyanokat, akiknek van valami közös érdeklődési körük, mégis, soha nem ismerkednének meg az internet nélkül, függetlenül attól, hogy a szomszéd utcában, vagy egy földrajzilag messze eső helyen laknak.

Kedves nyitott emberek, finom ételek, jókedv, evés, ivás, mi kell több.........

Végül két kép abból a szemszögből, ahol én ültem.

Főhelyen Gabojsza isteni padlizsánkréme. A titok az, hogy faszénparázson süti meg (a férje) a padlizsánt. Az én otthoni konyhámban utánozhatatlan.


Egy kissé már leharcolt asztal :-)


Részletes beszámoló Dokinál és Vestánál

4 megjegyzés:

"saját levében" 2009. március 17. 20:33  

Így sokkal izgalmasabb a mandulakrém, mert a zöldek még fent lebegnek a tetején! Mire én odaértem, már alámerültek. :))

Cukroskata 2009. március 19. 9:51  

Nem voltál még ott, amikor elmondtam, hogy valahogy hígabbra sikerült a krém, mint szokott. Ez lehetett az oka, hogy egy idő után az öngyilkos hajlamú mandulák elmerültek a a mandulás lében. Nem a saját levében :-)

Lonci 2009. március 21. 10:29  

összefutott a számba a nyál, olyan guszta ez az asztal:-)))

Cukroskata 2009. március 21. 13:38  

Éminden nagyon finom is volt :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP